HASZNOS TIPPEK

Egy lakásfelújítás nem fordul elő túl sűrűn az életünkben, ezért mindenkinek nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy a felújítás során ne érjenek meglepetések, jó tisztában lenni bizonyos dolgokkal. Adunk néhány tippet...

Tervezés

Első lépés a tervezés

Egy lakásfelújításnál az első lépés a tervezés. Az első és legfontosabb feladat tehát, hogy jól átgondoljuk és pontosan meghatározzuk, mit is akarunk. Ebben egy külső cég ugyan tud segítséget, ötleteket adni, de a munkát magunknak kell elvégezni.

Fontossági sorrend

Fontossági sorrend

A felújítás elkezdése előtt elengedhetetlen, hogy legyen egy fontossági sorrend. Meg kell határozni, hogy mi az, amit mindenképp el akarunk érni. Fontos mérlegelni, hogy mire van feltétlenül szükség, és mi az, ami „jó lenne, ha még beleférne”.

Vállalkozó

A vállalkozó kiválasztása

A megfelelő vállalkozó kiválasztása elég nehéz feladat, hiszen a piacon sok cég hirdeti magát, vannak ajánlásaink, úgy gondoljuk, hogy mi magunk is sok mindent meg tudunk csinálni és a barátok is ajánlkoznak (még).

Mennyi ideig tart a lakásfelújítás?

Mindenki azt szeretné, hogy a munka a lehető leghamarabb befejeződjön, a lehető legkisebb felfordulással járjon, és minimális költségből megoldható legyen. Nem árt, ha a reálisan látjuk: az idő nagyon sok tényezőtől függ.

Tippek kis lakás felújításához

A tervezésnél nem csak a villanykapcsolókat vagy a bojler helyét kell kitalálni, hanem a berendezést is, mert egy kis lakásnál minden centi számíthat. Emiatt egy kis garzonnál is van létjogosultsága egy tervező bevonásának, aki egy alaprajzon méretarányosan berajzolja a falakat vagy a teljes bútorzatot és így láthatjuk, hogy mi hogyan fog elférni.

8 szempont, amire oda kell figyelni

A lakásfelújítás nem olyan egyszerű dolog, mint azt esetleg gondoljuk. A szakipari munkák megszervezése, a tervezett költségek és a határidő tartása igen komoly felkészültséget igényel. Az előzetes tervezés hiánya rengeteg plusz költséget generálhat. Összegyűjtöttünk nyolc fontos szempontot, amire tényleg oda kell figyelni.

Bízza ránk lakása felújítását, vegye fel velünk a kapcsolatot!