Kivitelezőt keresni

Egy jól dolgozó vállalkozónak mindig van munkája, mert a minőségi munkára mindig van igény, és az ügyfelek legtöbbször sorban állnak nála. Tehát amikor egy kivitelező azt mondja Önnek, hogy azonnal tud kezdeni, annak nem biztos, hogy feltétlenül örülni kell. Persze lehet, hogy épp jó pillanatban kaptuk el, vagy valami miatt visszamondtak nála egy munkát, és így önhibáján kívül szabadult fel kapacitása, de azért az általánosságban elmondható, hogy egy jó kivitelezőnél várni kell.

Mikor kell kivitelezőt keresni?

Célszerű tehát már akkor megkeresni a kivitelezőt, amikor a lakásfelújítás igénye megfogalmazódik bennük, hogy be tudjon minket tervezni.

Természetesen nekünk ekkor már nagyjából tudnunk kell, hogy mit akarunk felújítani, ezért a legjobb kész tervvel menni a találkozóra, hiszen a kivitelező is kérdéseket fog feltenni, hogy tudja mit kell csinálni, és minderre mennyi időt szánjon.

Amennyiben már rendelkezünk konkrét, esetleg tervező által készített tervekkel, akkor arra rögtön kérhetünk árat is a vállalkozótól, de ha több hónap telik el az ajánlatadás és a kivitelezés megkezdése között, akkor az ajánlat addigra érvényét veszítheti.

Az építőipar, a piac, az építőanyag árak sajnos nem bebetonozott dolgok, így több hónap alatt ez változhat. A félreértések elkerülése érdekében a kivitelezés megkezdése előtt célszerű a kapott ajánlatot felülvizsgálni.

Szóval nem baj, ha már a kezdeti stádiumban megkeressünk a számunkra megfelelő kivitelezőt. Nekünk is megnyugtató és a vállalkozónak is jó, ha előre látható és kiszámítható módon tudjuk a lakásfelújítást tervezni.